Bij de reparatie van een ster of beschadiging van uw autoruit, wordt er eerst gekeken naar de omvang van de schade. In het sterretje niet groter dan een 2 euro muntstuk (35mm), dan kan de beschadiging perfect verholpen worden. Vaak gebeurt dit door middel van een harsinjectie. Deze kunsthars is glashelder en zorgt ervoor dat u de oorspronkelijke sterkte van de ruit weer terug krijgt.

Heeft uw autoruit beschadiging of een ster die groter is dan een 2 euro muntstuk (35mm), dan wordt de autoruit vaak vervangen. Vaak bent u hiervoor verzekerd. Het vervangen van een autoruit kan zowel bij u of bij ons op locatie, in Nijverdal. Het tijdsbestek van een ruit vervangen bedraagt ongeveer 2 uur. Het vervangen van de ruit duurt 1 uur en het laten drogen van de montage, neemt ook 60 minuten in beslag.

Tegenwoordig zijn auto’s voorzien van vrijwel alle apparatuur om uw rijcomfort te verbeteren. Om deze hulpmiddelen veilig en stevig te laten monteren in uw auto, kunt u dit het beste aan een specialist uit besteden. Wij bouwen vrijwel alle autoaccessoires vakkundig in uw auto, op een overzichtelijke manier. Hierdoor bent u op de weg van alle gemakken voorzien.

ADAS betekent Advanced Driver Assistance Systems. Ook wel rijhulpsystemen genoemd. Tegenwoordig beschikken steeds meer auto’s over ADAS. Denk aan parkeersensoren, achteruitrijcamera’s, sensoren voor de dode hoek. Deze systemen maken het leven van de bestuurder een stuk eenvoudiger áls ze het goed doen.

Na een voorruit vervanging moet een ADAS camera voor uw eigen veiligheid altijd opnieuw gekalibreerd worden.